Een partner voor uw ontwikkelingen in de bioproductie, van O&O tot preklinische validatie.

CER Groupe, een onderzoekscentrum dat bekend staat om zijn CRO-diensten in preklinische en bioproductie, biedt geïntegreerde diensten voor bioproductie aan om biotech- en diagnostische bedrijven te ondersteunen, van conceptontwikkeling tot preklinische validatie en routineproductie.

Onze capaciteiten voor bioproductie

CER Groupe ontwikkelt en produceert poly- en monoklonale antilichamen, recombinante eiwitten en virale vectoren van het type AAV en lentivirus. De groep is gespecialiseerd in de recombinantproductie van zoogdiercellen, met name met behulp van de HEK293-6E-cellijn die uitzonderlijke prestaties levert bij de productie van eiwitten via transiënte transfectie. Het aanbod omvat zowel high-throughput ontwikkeling/screening als de productie van geselecteerde kandidaten in een geroerde bioreactor, en dekt de behoeften onder nauwkeurig gereguleerde omstandigheden, waardoor een optimale en reproduceerbare productkwaliteit voor preklinische of diagnostische toepassingen wordt gegarandeerd.

De analytische capaciteiten van CER Groupe maken het mogelijk de intrinsieke eigenschappen van uw biologische producten te karakteriseren met behulp van gevalideerde en algemeen beproefde methoden, en zo de conformiteit met uw specificaties te verifiëren op zowel moleculair als biologisch niveau. Dankzij onze expertise in analytische ontwikkeling en onze geavanceerde platforms kunnen bovendien snel nieuwe, aangepaste karakteriseringsmethoden worden ontwikkeld, bijvoorbeeld om de in-vitroactiviteit van een therapeutische kandidaat te beoordelen. De informatie verkregen tijdens deze stappen maakt het ook mogelijk om product-/procesoptimalisatie te sturen, productiviteitswinst te kwantificeren en de kwaliteit van het product te controleren na optimalisatie van de expressie of zuivering van de kandidaat in kwestie.

Wat betekent geïntegreerde bioproductie?

Enerzijds kan CER Groupe na voorafgaande evaluatie van de biologische activiteit van therapeutische kandidaten zorgen voor de preklinische ontwikkeling, het bewijs van doeltreffendheid en de studie van het werkingsmechanisme in zijn geheel, met behulp van modellen die zijn aangepast aan farmacologische en toxiciteitsstudies onder GLP-voorwaarden. Anderzijds kunnen diagnostische kandidaten als basis dienen voor de ontwikkeling van hoogwaardige reagentia, zoals next-gen geconjugeerde antilichamen, om vervolgens tests te ontwikkelen die met ISO 9001-certificering kunnen worden geproduceerd.

Bij wijze van voorbeeld geeft onderstaand schema bepaalde activiteiten weer die zijn uitgevoerd rond het thema SARS-CoV-2. CER Groupe kon de capaciteit aantonen om antigenen van zeer hoge kwaliteit te produceren en te karakteriseren, deze te gebruiken om zeer verfijnde antilichamen te ontwikkelen, hun neutraliserende eigenschappen in vitro aan te tonen, analysemethoden te ontwikkelen en te valideren, en ten slotte deze instrumenten te gebruiken om de eigenschappen van verschillende kandidaat-vaccins in zeer korte tijd te karakteriseren.

Case study: CER contribution to the fight against SARS-CoV-2

Dankzij de evolutie van onze capaciteiten voor ontwikkeling, productie en karakterisering tot en met de integratie ervan in preklinische activiteiten, kan CER Groupe nu volledige ondersteuning bieden voor een grote verscheidenheid aan moleculen en tijdens ontwikkelingsprojecten voor therapeutische kandidaten die echte technische uitdagingen vormen. Dit gebeurt door middel van een gepersonaliseerde en flexibele aanpak. Deze capaciteiten worden mogelijk gemaakt door een operationele infrastructuur van 15.000 m² waarover CER Groupe beschikt, en vooral dankzij de bijna 160 medewerkers van het onderzoekscentrum, waaronder 50 MSc/VMD/PhD. Het feit dat de teams volledig geïntegreerd zijn, maakt de opvolging van projecten eenvoudiger en beperkt de ontwikkelingstijd tot een minimum. Tot slot worden deze diensten uitgevoerd volgens kwaliteitsnormen die zijn aangepast aan de behoeften van onze partners, van ISO 9001 tot GMP.

Blijf met ons in contact

De activiteit bij CER Groupe neemt toe. Volg het bedrijf op LinkedIn om op de hoogte te blijven van de meest recente aankondigingen. Hebt u een project waarbij ons aanbod voor geïntegreerde bioproductie nuttig kan zijn? Neem contact met ons op om te ontdekken hoe CER u kan ondersteunen en het risico van uw ontwikkelingen kan beperken!

Other news

INVITATION to the 3rd edition of symposium on Food Allergens: regulation, management and detection
Meer informatie
CER Groupe gaat verder met de modernisering van de infrastructuur op de vestiging van Marloie
Meer informatie
PEPTIBoost: een FoodWal-projectportfolio toegekend via Win4Excellence van het Waals Gewest
Meer informatie

Contact us