Nieuwe voedingsmiddelen
Een concurrerend en uitgebreid dienstenpakket voor de karakterisering van nieuwe voedingsmiddelen op preklinisch niveauVolgens Verordening (EG) nr. 2015/2283 van de Europese Unie betreffende nieuwe voedingsmiddelen, moeten voedingsmiddelen en voedselingrediënten die vóór 15 mei 1997 in de Europese Gemeenschap niet in significante mate door mensen zijn geconsumeerd, worden getest om verschillende eigenschappen aan te tonen, waaronder de veiligheid voor de consument.
Dankzij de GLP-gecertificeerde dierfaciliteiten en het GLP/ISO 17025-gecertificeerde analyseplatform voor het testen van voeding en voeders, biedt CER Groupe een concurrerend en uitgebreid dienstenpakket voor de karakterisering van nieuwe voedingsmiddelen op preklinisch niveau.
Onze niet-klinische ontwikkelingsdiensten in combinatie met onze expertise op het gebied van voedsel- en voedertests, helpen u de veiligheid van uw nieuwe voedingsmiddelen vast te stellen.
Ons team kan u naast veiligheidsbeoordelingen ook bijstaan voor de evaluatie van de allergeniciteit van producten, en om de veiligheid van uw product aan te tonen op het vlak van:
- productkarakterisering (MS, in-vitroactiviteit, enz.)
- ADME
- Toxiciteitstests
- Allergeniciteit
Belangrijkste cijfers
800
> 800 in-vivostudies
11
11 analytische platforms
1997
ISO 17025-certificering sedert 1997
CASESTUDY
Allergeniciteit
Allergieën zijn in de 20e eeuw een grote last geworden in ontwikkelde landen. Onder de allergische reacties zijn voedselallergieën verantwoordelijk voor een aanzienlijk deel van het ziektecijfer.